mandag 15. oktober 2012

Action camera

Av: Line Kolås, HiNT


Det finnes ulike kameratyper for snarfilm. Så langt har vi stort sett brukt mobiltelefonens kamera og webkamera, i tillegg til screencast-programvare. Det selges imidlertid stadig flere "action camera", og da stiller vi oss straks spørsmålet: Hvordan kan vi bruke disse kameraene i undervisningssammenheng?

Et "action camera" har ulike festeanordninger slik at kameraet kan festes til f.eks en hjelm, en sykkel osv. Det er laget for å tåle en støyt og til å være med der det skjer. Noen av kameraene kan også brukes under vann.

Vi har ved HiNT (Høgskolen i Nord-Trøndelag) testet ut 2 ulike kamera: Contour + og GoPro HD Hero 2. Begge kameraene gir god video, og konklusjonen vår er at det kommer mer an på hvilke festeanordninger man har, enn hvilket kamera man velger av disse to. Til begge kameraene kan man kjøpe til festeanordninger for ulike underlag og ulik bruk. Siden kameraene skal være med "der det skjer", bør festeanordninger sjekkes grundig før start - det er ikke arti å miste kameraet i fart...

Vi legger ved 2 videosnutter som viser forskjellig bruk av action camera:

1. I filmen nedenfor er action cameraet festet på et barn, noe som gir mulighet for å observere barns lek på en ny måte (brukt til elever som går på barne-og ungdomsarbeiderfag (videregående skole)):2. En alternativ vinkel på filminga gir en arti snutt:Filmen ble tatt opp i oppstartsuka for studenter på studiene "Multimediateknologi" og "Spill- og opplevelsesteknologi" ved HiNT.

Har du erfaring med actionkamera?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar