mandag 11. april 2011

Krysspost: Studentene lager video

Dette innlegget er originalt postet på http://blogg.itfag.hist.no men passer så godt her tematisk sett at jeg kryssposter

Av: Svend Andreas Horgen, HiST

Studentene i 2.klasse i faget Samarbeidsteknologi fikk i øvingsoppgave å lage videoer om temaet Samarbeid på nettet. De skulle utforske verktøy som Skype, Etherpad, Adobe Connect, Google Docs og liknende, og sette inn i en profesjonell sammenheng. Oppgaven lød:

Dere skal lage en video som presenterer et eksempel på god bruk av samarbeidsverktøy. Videoen må ikke være mer enn 5 minutter lang. Det kan være vanskelig å begrense seg til bare 5 minutter, så her må dere planlegge godt. Husk at målgruppen ikke kan noe om samarbeidsverktøy, så dette må kommuniseres godt. Dere må gjerne være kreative.

Ordet "kreative" var smart å ta med, for du verden, her var det mye kreativt og bra! De bidragene hvor studentgruppen har gitt samtykke til at filmen kunne vises, er inkludert under (se gjerne i fullskjerm).Tror du dette var lærerikt, og kan produktene være til nytte for andre? Har du innspill, så er det som vanlig veldig kjekt med kommentarer.

4 kommentarer:

 1. Vilka jättefina filmer! Mycket inspirerande!
  Hur lång tid behövde studenterna för att genomföra projektet (lära sig tillräckligt mycket om verktygen och göra filmerna)?
  Vänliga hälsningar
  Charlotta Wasteson
  lärare på Österlengymnasiet i Simrishamn

  SvarSlett
 2. Vi hadde litt over 3 uker til å gjennomføre prosjektet. Prosjektet gikk samtidig som andre fag gikk som vanlig. Vi jobbet også med en del av disse verktøyene i en tidligere prosjektoppgave, så de fleste hadde litt erfaringer med programmene på forhånd.

  SvarSlett
 3. Tack för ditt svar! Jag blir jättesugen på att göra något liknande med gymnasieelever. Vad använder ni i dag istället för Etherpad (för det finns väl inte längre)? Och betalar alla era elever (eller betalar högskolan?) för att eleverna ska ha tillgång till funktionen videokonferens (med flera deltagare) på Skype?

  SvarSlett
 4. Skolen har laget en egen versjon av etherpad på http://etherpad.hist.no/ som kan brukes av alle. Etherpad finnes også andre steder fritt på nettet selv om den originale er fjernet så vidt jeg vet, så vi bruker fortsatt etherpad. Når det gjelder videokonferanse på skype så er dette en gratis funksjon i en begrenset periode etter at man har registrert seg hos skype, og det var dette vi benyttes oss av, så ingen betalte noe som helst.

  mvh
  Roar Larsen
  student ved HiST

  SvarSlett