tirsdag 25. september 2012

delrett har mange flotte videoer

Av: Svend Andreas Horgen, HiST

Det er laget et flott nettsted om deling og opphavsrett som heter delrett.no. Der finner du mye nyttig informasjon, og nettstedet er både visuelt tiltalende og ryddig å finne fram på.

Relevant for snarfilm er at de har laget noen humorfilmer som er verdt å se. Her er et eksempelDet som slår meg er at delrett er et viktig nettsted som mange lærere bør kjenne til. Det er derimot mange andre slike nettsteder, men det er et problem å nå frem i jungelen av informasjonen. Her har delrett (ved Norgesuniversitetet og Senter for IKT i utdanningen) gjort tre geniale ting etter min mening:
  • De har laget et skikkelig godt nettsted, hvor både innhold og presentasjon er av topp kvalitet
  • De bruker video i formidlingen av budskapet sitt
  • De bruker humor for å spre nettstedet via sosiale medier. 
For det som skjer når denne type videoer dukker opp, er at de deles. De er morsomme, men har en seriøs undertone. Videoene ses gjerne på YouTube, men siden Delrett har lagt inn en tydelig henvisning til nettstedet delrett.no i videoene, og holder en rød tråd i alle videoene, så drar de trolig trafikk til nettstedet sitt. Den som ser en video har lyst til å se flere, og trolig til slutt besøke nettstedet. Jeg startet med å se en, og endte opp med å ha sett nesten alle, og også vært innom delrett et par ganger underveis.

Jeg synes derfor dette er et godt eksempel som vi kan ta med oss i snarfilm-sammenheng. Det er tydelig at delrett har brukt en del ressurser på å leie inn humoristisk anlagte personer og profesjonelle kamerafolk for å få et best mulig resultat.

Men hva med oss andre? Kan vi som vanlige lærere klare å lage noe slikt selv? Hvor viktig er (gjennomtenkt) bruk av humor for å formidle et budskap og nå fram i sosiale medier? Hvordan kan humor brukes for å trigge, motivere og engasjere studenter/elever? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar