torsdag 27. september 2012

Opptak fra webinar om snarfilm

Av: Svend Andreas Horgen, HiST

Fikk du ikke med deg dagens webinar om snarfilm? Vi gjorde opptak som du kan se her: https://connect.uninett.no/p1t80izi7mm/. Merk: Opptaket er ikke en vanlig film, men en avspilling av det som skjedde i Adobe Connect. Opptaket er 1 time og 25 minutter langt, men du kan spole om du vil det:

  • Line om "Hva er snarfilm" (0 - 16 min)
  • Anette om "Teknisk, hvordan lage og bruke snarfilmer" (16 min -  40 min)
  • Geir om "Studenter ser på video og retter sine egne øvinger" (44 min - 58 min)
  • Line om "Eksempler på snarfilm" (59 min - 1 time 16 min)

Det er tydeligvis stor interesse for snarfilm. Vi er veldig fornøyd med antall deltakere på webinaret (på det meste var det over 40 deltakere og de fleste var med hele veien). I tilbakemeldingsskjemaet vi sendte ut på slutten, svarte noen at tidspunktet ikke var det beste. Kl 13 blir for tidlig, så kanskje en bør prøve et senere tidspunkt neste gang. Vi kunne også informert mer detaljert og i bedre tid om webinaret.

Her er et skjermbilde fra webinaret som viser hvordan det typisk ser ut og ulike elementer (klikk for større versjon):
Eksempel på hvordan et webinar-rom i Adobe Connect kan settes opp med funksjonalitet som bidrar til å skape aktivitet underveis. 

Dette er første gang vi har fått skikkelig til bruk av video med lyd i et slikt webinar. Om du deler din skjerm via vanlig skjermdeling og spiller av for eksempel en YouTube-video, så blir ikke lyden med. Trikset for å få med lyd er å lage en mp4-fil av videoen du skal spille av, og laste opp i en såkalt "Share document". Da kommer videoen i et vindu hvor foredragsholderen kan starte avspillingen. Deltakerne ser og hører lyd inntil videoen stoppes av foredragsholderen. Du kan se eksempel på 1 time og 4 min uti opptaket for å se hvordan det fremstår for tilhørerne.

Underveis prøvde vi også å aktivisere deltakerne med for eksempel polls (avstemninger) og små uformelle tilbakemeldinger via "Raise hand"-knappen. Det kom en del refleksjoner, idéer og spørsmål i chatvinduet. Det er likevel rom for enda mer aktivitet og mindre formidling i denne type webinarer om en planlegger godt.

Uansett om du deltok eller ikke, så håper vi du benytter anledningen til å se på nettstedet vårt http://snarfilm.no. Følg også med på denne bloggen fremover for enda mer erfaringsdeling. Det kan være vi drar i gang enda et webinar om videoproduksjon utover høsten - får se hva det blir tid til. Meld deg gjerne på webinar-varsling så får du e-post om nye webinarer du har interesse av.

Har du lyst til å lese mer om webinar som form, så sjekk ut alt vi har skrevet om webinar tidligere på itfag-bloggen.

Vil du ha flere webinarer om snarfilm? Legg gjerne igjen en kommentar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar